DENIP 2017. Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Cada 30 de gener és el DENIP. He trobat tres recursos molt bonics per a commemorar aquest dia: una foto, una cançó i una proposta didàctica de FundiPau amb 5 fitxes.

Si no passa res, tinc la intenció de treballar amb els alumnes de 1r i 3r d’ESO i de 1r de BAT la fitxa número 1 del dossier, i si em deixen els posaré la cançó. Per la meua part tinc ganes: anem a fer-ho.

1. Foto:

tess_asplund_sueciaTess Asplund, amb el puny en alt contra l’extrema dreta a Suècia (Fotografia: David Lagerlöf)

Cal ser molt valenta per a mostrar disconformitat i posar-se davant d’una manifestació així. Lliçó: la No-violència no és per a covards.

Més informació: “Tess Asplund, la mujer negra que se ha enfrentado a 300 neonazis suecos“, El Confidencial, 05/05/2016. Fragment:

“Con el puño en alto y sosteniendo la mirada. Así se ha enfrentado a un grupo neonazi en Suecia la que muchos consideran el nuevo icono contra la lucha racista. Tess Asplund, una mujer de raza negra de 42 años, ha plantado cara al Movimiento Nórdico de Resistencia durante una marcha en Börlange, a tan solo 30 kilómetros de Estocolmo. Varios vídeos y fotografías del momento han dado la vuelta al mundo, convirtiendo a Asplund en una auténtica heroína.

2. Cançó:

Un clàssic dels clàssics: Masters of War, una cançó contra la guerra i contra tot el complex militar-industrial que se’n beneficia. El seu autor és Bob Dylan (ja sabeu, premi Nobel i tot això), va aparéixer al seu àlbum The Freewhellin’, al maig de 1963, i el vídeo és una versió interpretada per Pearl Jam (cantant: Eddie Vedder), l’any 1992. Està subtitulada en anglés i castellà. Tot un goig.

Per als impacients també hi ha una versió d’Eddie Vedder en solitari de només 2 minuts i mig. Cliqueu ací.

– 

3. Dossier “Refugiats, per què?”

Propostes de FundiPau per al Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, 2017 [consultat 29/01/2017]. Consulta el web. Un fragment:

“Aquest any les propostes que us fem se centren en dues de les principals causes que hi ha darrere la crisi de refugiats dels últims anys: la guerra i l’armamentisme.

Ningú no vol ser refugiat i en canvi el 2015 es van comptabilitzar més de 65 milions de persones desplaçades i refugiades al món. Per tant, ens hem de preguntar el per què d’aquesta situació i potser si trobem la resposta i n’abordem les causes, ningú més es veurà forçat a marxar de casa seva.”

DOSSIERRefugiats, per què?” (FundiPau, 2017, 7 pàgines, en pdf)

ANNEX:

Més recursos que trobareu a HISTORIATA per a l’Educació per a la Pau:

One Response to DENIP 2017. Dia Escolar de la No-violència i la Pau

  1. Retroenllaç: DENIP 2019. Dia Escolar de la No-violència i la Pau, taral·lejant Txarango | HISTORIATA

Deixa un comentari