VÍDEOS. Col·laborem amb els Pressupostos Participatius de Cocentaina (2018)

Imatge de l’anterior campanya dels Pressupostos Participatius de Cocentaina.

 

Per si a algú li serveix d’exemple per al seu poble, l’Ajuntament de Cocentaina ha convocat el I Concurs de curts “Influencer de Participació Ciutadana” per a la campanya de Pressupostos Participatius. La idea és que els alumnes d’aquest poble presenten vídeos que expliquen en què consisteix aquest procés participatiu. El vídeo guanyador s’utilitzarà en la pròxima campanya. D’aquesta manera aconsegueixes dos coses: la primera, un vídeo “debades”, i la segona, que aquesta campanya arribe a més gent (professors, alumnes, famílies), que siga més participativa. 

Com la intenció és bona he comboiat els meus alumnes de tres classes per a que es presenten. En 3r d’ESO estem veient el tema de Geografia Política, i açò ens serveix com a exemple de democràcia directa (més o menys), i en 4t d’ESO estem veient la Revolució Francesa, i açò ens serveix com una mena de pràctica d’Assemblea Nacional i de “cahiers” del Tercer Estat. Evidentment tenen recompensa en forma de nota de part de l’examen. Això quasi sempre els agrada. En compte de fer un examen sobre 10 el faran sobre 5. Els altres 5 punts són dels treballs que fem… si volen.

Aquests treballs solen ser prou laboriosos per als professors, hem d’estar repetint cinquanta voltes les normes, donar exemples, indicacions, enviar correus electrònics (que després no lligen), revisar el treball de cada equip, perquè han de fer-ho en equips de tres, dos o fins i tot d’un alumne (no m’agrada obligar a tenir companyia si algú no vol). Les classes són sorolloses.

No pare de repetir que tenen un guió mínim (explicar la campanya), i que tenen tota la llibertat per a donar-li forma al vídeo. Avaluarem la qualitat del so i de les imatges, el contingut mínim, i especialment la “creativitat”, és a dir que el vídeo siga entretingut, dinàmic, un poc original i si pot ser divertit. “Com si fóreu el Rubius o algun d’eixos” els dic, i això sempre els fa gràcia. Són només 2 minuts i almenys ha d’enganxar.

Ací teniu les bases del concurs: Concurs Cocentaina 2018.

Tot seguit compartisc les indicacions bàsiques que he donat als meus alumnes:

VÍDEO

“PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE COCENTAINA”

Estimades i estimats alumnes,

vos envie 10 INSTRUCCIONS per a fer el vídeo:

1. MÀXIM 2 MINUTS de durada.

2. S’ha d’explicar el procediment per a presentar propostes i votar-les. Sense dir cap data. Recordeu, és tot això que teniu a la llibreta, sobre què és, qui pot participar, com es participa, etc. Veure document adjunt (en pdf).

3. En algun moment del vídeo s’ha de dir o aparèixer açò: “Més informació: www.cocentainaparticipa.com

4. També ha d’aparèixer al vídeo dos eslògans:

– “Construïm el nostre poble

– “Jo soc influencer de Participació Ciutadana

5. VÍDEO FET: el dilluns 12 de novembre heu de portar el vídeo fet, gravat en una MEMÒRIA USB. Repetisc: en un USB. Repetisc una altra volta: en un USB. Vos tornarem els USB en uns dies.

6. AUTORITZACIÓ: l’Ajuntament de Cocentaina també demana una autorització escrita del pare/mare/tutor, que diga que vos deixen participar en el concurs.

7. Per favor, guardeu el vídeo amb el següent títol: “IESPA.CURS.NOM1.NOM2.NOM3”, per exemple “IESPA.3ESOA.LETI.ANDREA”

8. Feu els vídeos amb les aplicacions que vulgueu, les que més vos agraden o conegueu. En cas de dubte podeu preguntar-me a mi o als professors d’informàtica.

9. GUANYADORS: el dia 16 de novembre a les 20 h es veuran els vídeos al Centre Cultural El Teular, i un jurat triarà quin és el vídeo guanyador que s’utilitzarà per a la campanya dels Pressupostos Participatius d’enguany.

10. Més informació sobre el concurs: https://www.cocentainaparticipa.com/ca/i-concurs-de-curts

PER ÚLTIM: passeu-vos la informació, reenvieu aquest correu als companys del vostre grup, aviseu-vos per whatsapp o com vulgueu.

Ànims! Açò no és el típic treballet, esteu fent una cosa important per Cocentaina!!!

Una cosa, és important que els alumnes vegen exemples. Vaig seleccionar uns quants vídeos que vaig trobar a YouTube i vam estar veient-los i comparant-los. Crec que els va ajudar prou. Ací compartisc la llista que he fet:

One Response to VÍDEOS. Col·laborem amb els Pressupostos Participatius de Cocentaina (2018)

  1. Retroenllaç: DEMOCRÀCIA. Hem fet vídeos per als Pressupostos Participatius de Cocentaina (2018) | HISTORIATA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: