SETEMBRE. Si tu m’encens, jo mai pararé

setembreHola família! Com esteu?

Cada vegada m’agrada més setembre. Tornen els colors, notem la frescor, potser vindrà la pluja, i per la meua part tinc sempre la sensació d’iniciar una nova etapa, com un nou periple mariner. Per a mi setembre és el vertader començament de l’any.

–Quines coses noves vindran?

Doncs de tot un poc: per començar tinc dos fills menuts que creixen mirant-los i en uns deu dies naixerà la meua xiqueta, i només amb això ja vaig servit de felicitat, i de diversió. Respecte a la faena per desgràcia no crec que aquest curs vaja a treballar de professor, enguany les borses d’interins segurament tampoc tindran massa moviment, així que continuaré a l’ajuntament del meu poble, un lloc gris i ple de perversions a més no poder, encara que potser enguany hi haja algun canvi. Recordeu que estem en un any d’eleccions autonòmiques i municipals i això sempre anima la cosa.

–Eh, no contes rotllos, i Historiata què?

No sigueu impacients, respecte al bloc vull continuar penjant materials que m’agraden, com ressenyes de llibres, documentals, pel·lícules, articles de premsa, dossiers i monografies sobre alguna qüestió, materials per a fer bondat, reflexions educatives, etc. També m’agradaria molt penjar els recursos de l’assignatura d’Història de l’Art i de Geografia de segon de Batxillerat, però no sé si tindré temps i ànims, i per a fer-ho de qualsevol manera preferisc deixar-ho estar de moment.

–I si no eres professor en actiu, si no tens alumnes, per què fas tot això?

Faig el que faig per tres motius: 1. perquè vull; 2. perquè sí que em considere un professor, perquè jo crec que un professor és una persona que dedica la seua vida sobretot a aprendre, a professar, a exercir una disciplina científica, i un poc a ensenyar, i la meua il·lusió per aprendre coses noves cada dia no ha minvat, la meua curiositat és immensa, com la meua ignorància; i 3. perquè per a mi Historiata és un racó de felicitat, i evita que em rovelle, que em convertisca en un “home gris”, en un buròcrata indolent i pusil·lànime, un més, un entre tants. M’agrada el color.

–No t’avorriràs, eh?

Ja veus. Ah, que se m’oblidava! M’agradaria organitzar-me per a poder preparar la part teòrica de les oposicions per a professor de Secundària, els famosos setanta-dos temes i els exercicis pràctics. És el meu punt feble, i sense això mai aconseguiré una plaça de professor. Potser acabe penjant al bloc els resums que elabore. Serà una manera més de motivar-me. Ja vorem.

En fi, que si el curs passat vaig dir que ho volia tot, enguany us dic que si m’enceneu jo mai pararé.

Comencem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: