RECOMANACIONS: recuperació de Geografia de 3r d’ESO (19 juny)

RECOMANACIONS

Recuperació de Geografia de 3r d’ESO (dimarts 19 de juny)

 

Per aprovar l’assignatura de Ciències Socials-Geografia de 3r d’ESO s’han de tenir uns coneixements mínims del temari. Supose que tot el món té clar que ningú pot aprovar una assignatura que es diu Geografia sense saber on està l’Oceà Pacífic, Brasil o el riu Tajo. Per ajudar als meus alumnes de 3r d’ESO, grups A i E de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, anem a fer uns exàmens de recuperació el dimarts 19 de juny, de la primera, la segona i la tercera avaluació.

Està convocat/da a aquestes recuperacions l’alumne que tinga suspesa una avaluació (o dos o tres).

Per aprovar el curs com a mínim cal haver aprovat la tercera avaluació i només haver suspés la primera o la segona (una de les dos) amb una nota mínima d’un quatre. No es pot aprovar el curs amb la tercera avaluació suspesa perquè això senzillament significa que l’evolució acadèmica és negativa, és a dir que l’alumne/a no ha estudiat suficient perquè ja passava de tot (“total, com ja he aprovat la primera i la segona…”, que diuen alguns, veritat? doncs no).

 

Anem a la faena:

Per a continuar llegint polseu “Read more…”

 

CONTINGUTS MÍNIMS

 Nota: respecte als mapes us recomane que els estudieu tornant a fer els mapes que ja vau fer en la primera avaluació. Us he posat l’enllaç a uns mapes muts en blanc i negre (per a estalviar tinta): podeu imprimir-los i refer-los. Jo no conec altra manera d’estudiar mapes. Els continguts són els mateixos que ja vau donar (amb Eugeni i amb mi) i que heu de tenir en les vostres llibretes (països, capitals i principals accidents geogràfics). Mapes a la pàgina web d’aularagon.com.

 

1. Continguts bàsics de geografia física i cartografia: moviments de la Terra, paral·lel, meridià, longitud, latitud, coordenades geogràfiques, el modelat del relleu, formes del relleu.

2. Europa: mapa físic i mapa polític

3. Àsia: mapa físic i mapa polític

4. Àfrica: mapa físic i mapa polític

5. Amèrica: mapa físic i mapa polític

6. Oceania: mapa físic i mapa polític

7. Espanya: físic i polític (del polític cal saber les províncies i les comunitats autònomes)

8. Climatologia: conceptes generals, i tipus de climes (càlids, templats i freds). Paisatges i tipus de rius. Climes i paisatges a Espanya. Climogrames.

9. Demografia: conceptes generals, fonts demogràfiques, problemes de la població, la transició demogràfica i les piràmides de la població.

10. L’activitat econòmica: conceptes generals, característiques, sistemes econòmics (recordeu la taula amb els quatre sistemes), producció, mercat, agents econòmics, la borsa (concepte de borsa, acció borsària, societat anònima, IBEX-35)

11. El sector primari : conceptes generals, factors físics i humans de l’agricultura, tipus de paisatges agraris de països desenvolupats (tradicionals i moderns), l’agricultura en els països subdesenvolupats (de subsistència i de plantació), la ramaderia, el bosc, altres usos de l’espai rural, la nova agricultura, els mètodes de pesca i els principals corrents marins i els caladors.

12. El sector secundari: conceptes generals, l’artesania i el procés industrial, les matèries primeres, tipus de fonts d’energia, tipus d’indústries i principals espais industrials al món.

13. El sector terciari: conceptes generals, factors de creixement, factors i tipus de transports, característiques del comerç i les principals polítiques comercials, factors del creixement i tipus de turisme.

14. L’organització política de les societats: conceptes generals (Estat, nació, país, poble), funcions d’un Estat de dret, tipus d’Estats (Monarquia – República) i tipus de governs (democràtics o no democràtics), i les seues característiques, tipus d’organitzacions territorials d’un Estat, ubicació geogràfica de les democràcies, característiques i ubicació geogràfica de les dictadures, l’ONU.

  

ATENCIÓ! Per grups la distribució és la següent:

 3r ESO A:

–         1a avaluació: temes 1-7

–         2a avaluació: temes 8-11

–         3a avaluació: temes 12-14

 

3r ESO E

–         1a avaluació: temes 1-6

–         2a avaluació: temes 7-9

–         3a avaluació: temes 10-13

 

 Nota: si teniu alguna consulta podeu posar un comentari al final d’aquesta entrada i us contestaré el més prompte possible.

Ànims, val la pena un últim esforç, penseu que el que aconseguiu ara s’ho estalviareu aquest estiu.

😉

– – –

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: